Waarom jij baat hebt bij hypotheekadvies

Ben je van plan om een huis te kopen? Dan gaat het je misschien al duizelen rondom alle vragen die je hebt over de hypotheek. Er zijn zoveel keuzes te maken bij het afsluiten van een hypotheek. Je hebt verschillende soorten hypotheken, en misschien vraag je je ook af hoeveel je kan lenen en hoeveel verstandig is om te lenen. Je kan namelijk wel het maximale bedrag lenen, maar vaak houd je door de hoge afbetaling, heel weinig geld over om maandelijks nog van te kunnen leven. Het is belangrijk om je keuzes met iemand te bespreken, zodat je beslagen ten ijs komt.

Onafhankelijk hypotheekadvies

Iemand met wie je je keuzes kunt bespreken, is een hypotheekadviseur. Als je een hypotheekadviseur inschakelt, is het wel belangrijk om te kiezen voor onafhankelijk hypotheekadvies. Dit houdt in dat je niet iemand kiest die je per se een hypotheek van een bank aanraadt, maar die ook andere banken in zijn of haar advies meeneemt. Op deze manier krijg je een volledig beeld van alle opties en word je niet beïnvloed door de voorkeur die de hypotheekadviseur zelf heeft. Onafhankelijk hypotheekadvies helpt je dus ook echt verder.

Tweede huis kopen

Als je een tweede huis wilt kopen, dan is hypotheekadvies misschien nog wel belangrijker. Want hoe betaal je zo’n tweede huis? In dat geval kun je wellicht voor je tweede hypotheek overwaarde gebruiken. Als je namelijk al een huis hebt dat meer waard is geworden, kun je dit geld gebruiken om er een tweede huis van te kopen. Hierdoor bekostig je al een groot deel of misschien zelfs al je hele tweede huis. Normaal gesproken krijg je de overwaarde pas als je in de (verre) toekomst je huis eens verkoopt, maar nu doe je er al eerder iets nuttigs mee.

Spannend maar leuk

Het kopen van een huis is spannend, maar tegelijk ook leuk. Je gaat een nieuwe fase tegemoet. Misschien koop je je eerste huis, ga je samenwonen of verhuis je echt naar je droomhuis. Alles is mogelijk. Als je samen met een makelaar verschillende huizen gaat bezichtigen, dan vind je hopelijk een huis dat precies bij jou past. Als het bod wordt geaccepteerd, kun je beginnen met klussen en inrichten. Misschien wil je wel een nieuwe keuken of badkamer, of kies je voor het slopen van een muurtje. Daarna kun je met verf, behang en meubels de woning nog meer naar jouw smaak maken. Op die manier wordt het pas echt het huis van je dromen, waar je hopelijk nog jarenlang in kunt leven.